Продължаваме Промяната оттегля номинацията на Никола Минчев, съобщиха от партията на

...
Продължаваме Промяната оттегля номинацията на Никола Минчев, съобщиха от партията на
Коментари Харесай

ПП: Оттегляме кандидатурата на Минчев за председател на НС

" Продължаваме Промяната " отдръпва номинацията на Никола Минчев, оповестиха от партията на брифинг в Народното събрание. Те отбелязаха, че групировката подхваща тази стъпка, с цел да облекчи процедурата по желание на началник на Народно събрание. Тя по този начин и не бе приключена през днешния ден, след траяло към 8 часа съвещание и няколко гласувания на номинациите.

" Ние ясно декларирахме, че сме градивна съпротива. Ние ще гласуваме като една съпротива срещу претендента на ГЕРБ ”, съобщи Асен Василев и уточни, че все още не са решили кой ще поддържат при гласуването в четвъртък.

" Поставени сме в невиждана обстановка. Имаме победител в изборите, който не може да събере единодушие за избор на ръководител на Народно събрание, камо ли за кабинет ”, сподели още Василев. " Да смъкна кабинет на Политическа партия и след това да търсиш поддръжка от тази партия е малоумно ”, добави още той. 

Въпреки, че отдръпват кандидатурата на Никола Минчев, Василев изрично съобщи, че той " е най-достойния претендент да води това Народно заседание ”

Политическа партия няма да поддържа и предлагането на " Демократична България " за ротационно председателство на Народното събрание. Асен Василев дефинира това като " мощно неефективно ".

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР